Skip to content

Een op de vijf online daters vindt relatie

Online dating is al een geruime tijd een populair en vooral hot item op het internet. Het is tegenwoordig algemeen geaccepteerd om via een datingsite in contact te komen met andere vrijgezellen. Meer dan 20 procent van de relatie in Nederland start via online dating.

In de afgelopen 10 jaar heeft ruim 21 procent van de Nederlands zijn of haar partner via een online datingsite gevonden. Ook blijkt uit het onderzoek van Maurice de Hond dat 50% van de respondenten iemand kent die zijn of haar partners via een online dating bureau heeft gevonden. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat 2 van de 5 respondenten een huwelijk kent dat is ontstaan via een datingsite.

Volgens het CBS is het aantal singles in Nederland in de afgelopen 10 jaar gestegen naar 2.7 miljoen. Men verwacht dat dit aantal zal groeien naar ruim 3 miljoen singles in de komende 10 jaar. Het is niet meer van zelf spreken om in een huwelijk ij elkaar te blijven als de gevoelens er niet meer zijn. Men besluit tegenwoordig sneller uit elkaar te gaan en hun geluk bij een ander te vinden.

Vooral onder ouderen ziet het CBS een sterke stijging in het aantal singles. Het aantal 50plussers is groter dan ooit, en het aantal single vijftigers zal de komende tien jaar alleen maar toenemen. Ook de senioren weten de weg naar internet dating steeds beter te vinden. Zij hebben meer dan vroeger genoeg kennis van internet en datingsites hoeven voor deze groep vijftigplussers niet meer per sé laagdrempelig te zijn. Bekende datingsites voor senioren zijn bijvoorbeeld 50plusmatch en seniorengeluk. De websites 50-dating.nl en gratisdatingsitesvergelijken.nl gaan in op de verschillen tussen deze relatiesites. Naast datingsites voor ouderen doen ook de datingsites voor middelbaar en hoog opgeleide mannen en vrouwen het erg goed. Met het stijgende aantal singles gaan de datingsites een mooie toekomst tegemoet.

Bron: nu.nl

 

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Een op de vijf online daters vindt relatie, 9.0 out of 10 based on 4 ratings